Bruschetta

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bruschetta - ristet brød med frisk salsa og spekemat på toppen. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta

Ingredienser

  • 400 g spekeskinke
  • 4 skive lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk finhakket tomat
  • 12 stk finhakket rødløk
  • 1 stk finhakket avokado
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss frisk basilikum
  • 12 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
512kcal
Fett
34.7g
Protein
34.5g
Karbohydrater
15.3g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.

3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.

 

Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.