Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bo ssam med svinenakke

Bo Ssam med svinenakke

Ingredienser

porsjoner

Ssam dip:

  • 2 ss koreansk miso (soyabønnepasta) (doenjang)
  • 1 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss honning
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts sesamfrø
  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 stk. finsnittet vårløk , til pynt

Vårløk- og ingefærsaus:

  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sherryeddik

Ris:

  • ca. 500 g jasminris

Asiatisk coleslaw:

  • 500 g nykål, sommerkål , eventuelt hvitkål
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss chiliflakes , gjerne koreanske
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,25 stk. lime

Til glasering av kjøttet:

  • 7 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • ca. 200 g ferdig kimchi (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tradisjonelt sett brukes pork belly, altså buklist eller pork shoulder, svinebog, i den koreanske retten Bo ssam. Men du kan også bruke svinenakke - et stykke kjøtt med masse smak og litt fett, som gir et saftig resultat! Retten tar litt tid å lage, men er vel verdt ventetiden!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Ssam dip:

  • 2 ss koreansk miso (soyabønnepasta) (doenjang)
  • 1 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss honning
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts sesamfrø
  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 stk. finsnittet vårløk , til pynt

Vårløk- og ingefærsaus:

  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sherryeddik

Ris:

  • ca. 500 g jasminris

Asiatisk coleslaw:

  • 500 g nykål, sommerkål , eventuelt hvitkål
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss chiliflakes , gjerne koreanske
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,25 stk. lime

Til glasering av kjøttet:

  • 7 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • ca. 200 g ferdig kimchi (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bo Ssam med svinenakke - trinnbilder
Bo Ssam med svinenakke - trinnbilder
Bo Ssam med svinenakke - trinnbilder

Koreansk soyabønnepasta og koreans chilipaste fås kjøpt i asiatiske butikker med koreansk utvalg, eller på internett. Får du ikke tak i dem kan du bruke misopaste og sriracha for en tilnærmet lik smak. 

Enkel Bo ssam

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 10.05.2024 17:50:35