Blinis med fenalår, rogn og reker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Blinis er russiske pannekaker. De serveres ofte med f. eks rogn. "Blinis", skrev den russiske forfatteren Aleksandr Kuprin, "er et symbol på sol, vakre dager, gode avlinger, lykkelige ekteskap og sunne barn". Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Dessuten skal man helst bruke bokhvete, men det er det til og med mange russere som jukser med. De kan serveres både kalde og varme.

Ingredienser

  • 10 g gjær
  • 212 dl melk
  • 175 g lyst bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk egg
  • 12 ts salt
  • 112 ss kremfløte
  • 2 ss margarin
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 1 dl seterrømme
  • 12 stk finhakket rødløk

Slik gjør du

1. Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 °C, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget. Ha eggeplommen og salt i deigen. Rør godt. La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.

2. Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.

3. Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.

4. Legg blinisene utover et fat, eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter. En med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt med eventuelt friske urter, og sitron.

 

Tips: Bytt ut blinis med svelerøre som du får kjøpt halvfabrikata i poser som du steker i små lapper. Tilsett litt salt i røren.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.