Banan -og pasjonsfruktsorbet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Sorbet blir brukt både som hvilerett og dessert. Banansobet er en deilig og frisk dessert. Den er enkel å lage, men tar litt tid å lage da den må fryses først.

Ingredienser

  • 5 stk moden banan
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 2 dl melk

Slik gjør du

1. Skrell bananene, del dem i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten.

2. Kok opp vann og sukker til en sukkerlake og avkjøl.

3. Kjør bananer, pasjonsfrukt, sukkerlake og melk i foodprocessor til en jevn masse.

4. Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens.

 

Tips: Pasjonsfrukt kan erstattes med saften og revet skall av en sitron. Banansorbeten kan selvfølgelig fryses i en ismaskin om du har det.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.