Balsamicosyltet sjalottløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Sett balsamicosyltet sjalottløk på tapasbordet eller server dem lune til stekt kjøtt. 

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 112 kg sjalottløk
  • 1 l hvitvinseddik
  • 112 dl olivenolje
  • 6 dl vann
  • 140 g sukker (gjerne blanding mellom brunt og hvitt)
  • 1 ss salt
  • 1 ss sort pepper , grovknust
  • 12 potte grovhakket frisk timian
  • 1 stk rød chili , i tynne skiver
  • 1 dl balsamicoeddik

Slik gjør du

1. Legg løk i en stor bolle og hell over kokende vann. La stå i ett minutt, og hell deretter av vannet. Avkjøl til løken er kald nok til å håndtere. Rens løken.

2. Sett den skrellede løken til side. Bland alle ingrediensene – unntatt balsamicoeddik – i en kjele og kok i 3 minutter. Ha i løken, bring til kokepunktet og senk varmen. La det hele småkoke i 5 minutter, eller til løken er knapt mør.

3. Bruk en hullsleiv og løft løken over i rene, varme glass. Kok laken videre til den begynner å tykne, 5-6 minutter. Ta kjelen av varmen og bland inn balsamicoeddik. Hell varm lake over løken og skru på lokk.

Kan spises med en gang, men blir bedre om de får stå og trekke smak i 3-4 dager. Oppbevar mørkt og kaldt. Holdbar i minst tre måneder.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.