Baguette med strimlet svinekjøtt og syltede grønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Norske råvarer med asiatiske smaker! Til denne bagetten har vi hentet inspirasjon fra bahn mi, som er vietnamesisk håndmat med svinekjøtt og syltede grønnsaker. Fresht, kult og utrolig godt!

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin , eventuelt risvinseddik
  • 2 ss olje til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Syltede grønnsaker

  • 12 dl riseddik
  • 12 dl vann
  • 12 dl sukker
  • 1 stk gulrot i tynne skiver
  • 1 stk persillerot i tynne skiver
  • 2 stenger sellerirot i tynne skiver

Til servering

  • 4 biter baguette
  • 4 ss majones
  • 4 ss finhakket frisk thaibasilikum
  • 1 stk finhakket rød chili (uten frø)

Slik gjør du

1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose. Bland sammen en marinade av chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin. Hell marinaden over i posen og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter.

 

2. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av kokeplaten, ha i gulrot, persillerot og sellerirot. Avkjøl.

3. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne til det har fått fin farge, 2-3 minutter.  

4. Fyll bagetter med majones, syltede grønnsaker, strimlet svinekjøtt og topp med thaibasilikum og chili.

 

I: istedenfor thaibasilikum kan du også bruke mynte eller koriander.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.