Appelsinkokte gulrøtter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Appelsinkokte gulrøtter smaksatt med julekrydder som stjerneanis, nellik og ingefær passer perfekt til en helstekt ytrefilet av svin eller en saftig skinkestek. 

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 10 stk gulrot
  • 8 dl ferskpresset appelsinjuice /-saft
  • skall av 14 stk appelsin (kun det oransje)
  • 1 stk stjerneanis
  • 4 stk hel nellik
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 50 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

1. Skrell gulrøtter. Del dem i to på langs, del deretter hver halve gulrot i tre på langs. Store gulrøtter kan eventuelt deles i staver. Ha gulrøtter over i en kasserolle, tilsett ferskpresset appelsinjuice/-saft og kok gulrøttene møre i appelsinsaften. Tilsett appelsinskall, stjerneanis, nellik og ingefær.

2. Løft opp gulrøttene, ta ut appelsinskallet og kok juicen/saften inn til halv mengde. Visp inn smør, og ha i finhakket persille. Vend gulrøttene i sausen før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.