Appelsincurd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Appelsincurd er et søtt-syrlig alternativ til marmelade, og kan brukes både på brød og kjeks, i tillegg til deilige kakekremer.

Ingredienser

  • 2 stk appelsin (2 1/2 dl saft og skall fra 1 appelsin)
  • 1 stk stjerneanis
  • saft av 12 stk lime
  • 125 g usaltet meierismør
  • 2 dl sukker
  • 3 stk sammenpiskede egg

Slik gjør du

1. Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.

2. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle.

3. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).

4. Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.