Andebryst med klementinsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst. 

Ingredienser

  • 2 stk andebryst
  • 1 ss smør til steking
  • 6 båt hvitløk
  • 2 stilk frisk rosmarin

  • 4 stk rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 12 stk partypotet
  • 12 ts salt

Klementinsaus:

  • 3 ss smør
  • 4 stk klementin
  • 3 ss honning
  • 3 ss hakkede mandler
  • 2 stk purre

Slik gjør du

Du trenger: andebryst, hvitløk, smør, rødbeter, olivenolje, salt, pepper, potet, purre, klementiner, mandler, honning og rosmarin.

1. Skrell rødbet og skjær i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 grader. Stek skivene i ca. 30 minutter.

2. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

3. Krydre med salt og pepper. 

4. Vask potet og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. 

5. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.

6. Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Kok inn til halvparten.

7. Tilsett honning.

8. Vask purre og del i grove biter.  Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering. 

Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.