Sprø kylling med hvitløksmajones

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Panert kylling er kjapp kosemat for barn og voksne. Lag det til middag med en frisk salat, eller til kveldshygge sammen med grønnsaker og dipp.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 stk egg
  • 4 ss brødrasp
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 ts havsalt
  • 2 ss margarin

Hvitløksmajones:

  • 2 stk eggeplomme
  • 12 ss vineddik eller sitronsaft
  • 12 ts sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bruk romtempererte ingredienser når du lager hvitløksmajones. Visp eggeplommer sammen med eddik/ sitronsaft, sennep og hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og kvernet pepper.

Du kan også lage hvitløksmajones av ferdig majones. Beregn 2-3 båter hvitløk til en tube majones.

2. Skjær kyllingfilet i strimler. Vend strimlene i sammenvispet egg og deretter i brødrasp blandet med parmesan, salt og pepper. Stek strimlene på middels varme i en stekepanne med margarin, 2–3 minutter.

Server sprø kyllingstrimler med hvitløksmajones og gjerne litt lime.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.