Rotfruktfrittata

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rotgrønnsaker er allsidig mat. Her har vi laget en smakfull frittata med løk og rotgrønnsaker. I tillegg er dette en gjenoppskrift, og hører sammen med Lam mørbrad med rotfrukt-pai.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g rødbete
  • 200 g gulrot
  • 200 g gresskar
  • 200 g persillerot
  • 6 stk sjalottløk
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss hakket persille
  • 150 g frisk spinat

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett til side.
  3. I denne oppskriften kan du bruke rester av ferdig kokte eller stekte grønnsaker, eller skrelle og kutte friske grønnsaker og koke dem møre. Smør en ildfast form med olje og fyll den med grønnsaker. Hell over eggeblandingen og topp med parmesan.
  4. Plasser formen midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til eggemassen har stivnet og frittataen har fått en fin, gyllen farge. Ta ut av ovnen og la hvile et par minutter, slik at den får «sette» seg litt. Dryss over spinat eller ruccola og friske urter, og server.
Husk at oppskriften er omtrentlig, har du ikke akkurat de mengdene eller typene grønnsaker og kjøtt som står i oppskriften, så gjør det ingenting. Erstatt med f. eks litt finsnittet vårløk og sopp, eller spe på med andre rester du har tatt vare på. Tynne skiver av stek eller annet kjøtt kan enten blandes med grønnsakene, eller serveres ved siden av den ferdige frittataen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.