Pasta med lammeskav

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammeskav er enkelt å tilberede, og passer godt sammen med pasta i en kjapp hverdagsmiddag i lammesesongen. Her har vi brukt pastarør, men du kan gjerne bruke andre typer pasta.

Ingredienser

  • 400 g pasta penne eller annen type pasta
  • 400 g lammeskav
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 4 stk vårløk i tynne skiver
  • 1 stk fennikel i små biter
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 stk hakket rød chili
  • 1 beger kesam original, 8 % eller créme fraîche
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

1. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet når pastaen er ferdigkokt. 

2. Varm stekepannen og tilsett halvparten av mengden smør/margarin. Fres lammeskavet i to omganger til det har fått fin farge. Ha det over i en bolle.

3. Smelt resten av smøret/margarinen og fres grønnsaker raskt. Ha lammeskavet tilbake i stekepannen og tilsett kesam. Kok opp og smak til med salt, pepper og frisk timian.

Ha i litt av kokevannet fra pastaen om sausen virker for tykk.

4. Vend pasta inn i blandingen av kjøtt, grønnsaker og saus. Server i dype skåler. Revet parmesan eller annen fast ost smaker  godt til pastaen.

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage pasta med lammeskav

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.