Honningstekte medisterboller med couscous

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Honning, tørket frukt og kanel gir medisterbollene et både herlig julesmak og et eksotisk preg, og med couscous som følge føres tankene raskt til Nord-Afrika.

Ingredienser

  • 600 g medisterfarse
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss honning

Couscous:

  • 212 dl couscous
  • 212 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 ts margarin
  • 120 g tørket frukt i små biter
  • 1 stk hel kanel

Slik gjør du

Du trenger: Medisterfarse, margarin, honning, couscous, vann, kjøttbuljongterning, tørket frukt i småbiter og hel kanel.

 

1. Form små runde boller av medisterfarsen, bruk gjerne en skje. Stek bollene i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 6 minutter.

2. Kok opp vann, buljongterning, margarin, tørket frukt og kanel. Ta kjelen bort fra platen og hell i couscous. La det svelle i 5 minutter under lokk. Ta ut kanelstangen og rør godt.

3. Tilsett honning i pannen sammen med medisterbollene, og stek i ytterligere 2 minutter.

Medisterbollene er ferdig stekt, saftige og gyldne. Couscousen er luftig og klar til servering.

Har du små kokker i huset? La barna lage honningstekte medisterkaker helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.