Asiatisk soppomelett

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Omelett er hurtigmat som kan varieres på mange forskjellige måter. Her har vi hentet inspirasjon fra Asia, og laget et knallgod omelett med sopp, soyasaus og urter. Raskt, godt og mettende – midt i blinken i en travel hverdag.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 1 ss soyasaus
  • 12 ts pepper
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss maisolje
  • 1 stk finhakket rød chili uten frø
  • 1 ts finrevet frisk ingefær
  • 150 g aromasopp i skiver
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 dl østerssaus (oyster sauce)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Visp sammen egg, soyasaus og pepper, og sett til side.
  3. Varm en stekepanne og ha i sesamolje, maisolje, finhakket chili, revet ingefær og sopp i skiver. Fres i ca. 2 minutter, eller til soppen har begynt å bli gyllen.
  4. Hell de sammenvispede eggene i pannen og skyv massen inn mot midten etter hvert som den stivner, i ca. 1 minutt.
  5. Sett stekepannen inn i stekeovnen i 3 minutter, eller til den akkurat stivner.
  6. Dryss over hakket vårløk og koriander, og server med østerssaus.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.