Smørdampet grønnkål med hasselnøtter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Grønnkål er supermat som formelig strutter av vitaminer og mineraler. Grønnkål tåler atskillig røffere behandling enn for eksempel spinat, og smaker knallgodt til alle typer stekt kjøtt og fisk.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 kg grønnkål , vasket og renset
  • 3 ss smør
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 dl grovhakket hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Varm smø i en stekepanne og fres hvitløk raskt uten at den tar farge. Tilsett grønnkål og buljong/vann. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter.
  2. Fjern lokket og kok videre til væsken har fordampet. Fres til grønnkålen er myk og blank. Smak til med eddik, salt og pepper og dryss over grovhakkede hasselnøtter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.