Krydderkokte gråpærer

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.

Ingredienser

  • 150 g sukker til karamell
  • 3 l vann
  • 112 kg sukker
  • 4 stk vaniljestang
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 stk hel kanel
  • 60 stk grå pære

Slik gjør du

  1. Lag karamell. Når karamellen er gyllen ha i vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. Skrell pærer, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 15 minutter, til pærene er glassaktige og gjennomkokte.
  3. Legg pærene i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake til glasset er helt fullt. Skru på lokket. Avkjøl, og oppbevar glassene mørkt og kaldt.

 

Server gjerne pærene med is og friske bær, eller bruk dem i en god kake. 

 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.