Bakt pastinakk med honning og sesamfrø

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Den milde, aromatiske smaken til pastinakken kommer ekstra godt fram sammen med litt honning og sesamfrø. Noen dråper sesamolje tilfører en deilig, nøtteaktig smak som passer godt sammen med de fleste stekte kjøttretter.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 kg pastinakk
  • 4 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 2 ss flytende honning , eventuelt lønnesirup
  • 112 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss sesamolje

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
2. Skrell pastinakk og del dem på langs og eventuelt i mindre biter på langs om nødvendig.

3. Legg pastinakkbiter i en ildfast form og tilsett olje og salt. Bland godt og fordel jevnt i formen. Ha på honning, se til at det kommer på alle bitene.

4. Plasser formen midt i stekeovnen og stek i 35 minutter, eller til pastinakken er mør og gyllenbrun.

Anrett pastinakken på et serveringsfat, drypp over sesamolje og dryss over sesamfrø.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.