Kyllinggryte Burgund

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vanligvis lages en burgundgryte med rødvin, men trikset her er å tilsett litt balsamicoeddik som gir en fin ”vinsmak”.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 kg kylling overlår eller kyllinglår delt i to
  • 2 ss smør

salt og pepper

  • 1 stk laurbærblad
  • 7 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 4 stk gulrot
  • 1 pose stjerneløk
  • 12 pk bacon
  • 200 g frisk sjampinjong

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Brun kyllingstykkene i smør i en gryte sammen med baconbiter til alt er pent brunt. Ha på salt og pepper og legg i et laurbærblad. Hell over hønsebuljong, kok opp og la gryten stå å trekke i 30-40 minutter til kyllingstykkene er møre.
  2. Skjær gulrøttene i litt store skiver. Skrell stjerneløken, men la dem være hele. Vanlig løk bør skjæres i litt store båter. Del soppen i to eller i båter, alt etter hvor stor soppen er.
  3. Ha løk og gulrot i gryten når det er 10-15 minutter igjen av koketiden.
  4. Brun sopp og ha den over i gryten. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper. En god kvist timian setter en ekstra spiss på smaken.

Server kyllinggryten for eksempel med byggris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.