Moussaka

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tradisjonell gresk rett med malt lammekjøtt og aubergine. Tar litt tid å lage, men det er det verdt!

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss olje til steking
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ts frisk basilikum
  • 1 ts malt kanel
  • 12 ts salt
  • 3 stk aubergine
  • 2 ts salt
  • 1 ss olje til steking
  • 12 ts pepper

Hvit saus:

  • 2 ss margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper
  • 2 stk egg

  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Lag kjøttsaus. Finhakk løk, hvitløk og persille. Fres det i pannen med olje i noen minutter. Ha i lammekjøttdeig og la den bli pent brun. Ha i buljong, tomater, basilikum og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.
  2. Skjær aubergine i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene utover på et brett, dryss over salt og la dem ligge i minst 15 minutter. Skyll dem godt i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Pensle med olje, og brun dem godt på begge sider i en varm stekepanne. La dem kjøkkenpapir.
  3. Lag hvit saus. Smelt margarin i en varm kjele og rør inn mel. Spe med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med krydder og rør inn egg.
  4. Legg aubergine, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø ost på toppen. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.
Har du dårlig tid, kan du lage kjøttsaus av lammekjøtt og et glass tomatsaus. Hvit saus kan lages fra pose.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.