Rødbetesuppe med strimlet svinekjøtt og bønnespirer

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Rødbetsuppe har fantastisk farge og smak. Topp suppen med stekte strimler av norsk svinekjøtt, sprø bønnespirer og frisk basilikum, og du har et deilig, varmende vintermåltid.

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts grovkvernet pepper

Rødbetesuppe

  • 500 g rødbete i grove biter
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 båt grovhakket hvitløk
  • 12 ts anisfrø
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Topping

  • 1 pk bønnespirer (á 180g)
  • 12 potte frisk basilikum

  • 4 skiver grovt rugbrød
Vis næringsinnhold
Energi
378kcal
Fett
7.5g
Protein
30g
Karbohydrater
43,3g
Jern
3,8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skrell rødbeter og kutt dem i grove biter.

Rødbeter er veldig fargesterke og vil garantert sette farge på både fingre og fjøl. Bruk derfor engangshansker og legg et ark matpapir på fjøla når du skal skrelle og kutte rødbeter.

2. Ha biter av rødbeter i en kjele sammen med vann, hønsebuljong, hvitløk og anis. Kok opp, og la det koke i 10 minutter, eller til rødbetene er møre.

3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den er jevn og fyldig. Smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på svak varme mens du steker kjøttet.


4. 
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. 

Øs suppen over i dype skåler, topp med strimlet svinekjøtt, friske bønnespirer og basilikum. Server suppen med grovt rugbrød. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.