Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En suppe med frisk bladpersille, persillerot og potet! Persillesuppe smaker grønt og godt, og servert med mørt, norsk svinekjøtt i strimler blir den både mager og mettende.

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • Skall av 1 stk sitron (kun det gule)

Persillesuppe

  • 2 stk potet
  • 2 stk persillerot
  • 2 båt grovhakket hvitløk
  • 12 stk grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
238kcal
Fett
9.6g
Protein
25.7g
Karbohydrater
10.3g
Jern
2.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skrell potet og persillerot, og skjær dem i terninger. Fres hvitløk, løk,  potet- og persillerotteringer i en kjele med olje til de er blanke, men uten at de tar farge. 

2. Tilsett vann og buljongterninger, og kok grønnsakene møre.

3. Fjern grove stilker på persillen. Ha blad og mindre stilker i gryten og kok opp. 

4. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt og kvernet pepper.

Husk at suppen mister sin fine grønnfarge om den koker lenge etter at bladpersillen er hatt i.


5.
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend inn grovhakket persille og sitronskall.  

Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg potet- og persillerotterninger i en bolle med kaldt vann for å hindre oksidasjon og misfarging.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.