Kyllingsalat med kapers og valnøtter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Med kyllingfilet, strimlet kyllingkjøtt eller rester av en grillkylling har du grunnlaget for en kyllingsalat som kan varieres på uendelig mange måter ut fra hva du har i kjøleskapet akkurat denne dagen.

Ingredienser

  • 150 g kyllingfilet
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 1 stk strimlet vårløk
  • 14 stk strimlet paprika
  • 1 ss kapers , godt avrent
  • 1 ss grovhakkede valnøttkjerner
  • 2 ss friske urter (persille, basilikum e.l)

Soyadressing:

  • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 12 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje
Vis næringsinnhold
Energi
485kcal
Fett
29.9g
Protein
46.3g
Karbohydrat
7.1 g
Jern
2.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.
  2. Skjær kyllingfileten i strimler. Bland strimlene med halvparten av dressingen.
  3. Stek strimlene raskt i en varm stekepanne til de er gjennomstekt og har fått farge.
  4. Bland salatingrediensene på en tallerken. Vent med valnøtter og urter.
  5. Fordel kyllingbitene på salaten, sprinkle resten av dressingen over og dryss hakkede valnøtter og urter på toppen.
Har du rester av kylling kan du varme dem i en stekepanne med litt av dressingen, eller legge dem rett i salaten og helle all dressingen over.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.