Kålsalat med skinkebiff og appelsin

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Rødkål, purre, spinat og appelsin er deilige vintersmaker i en lun salat. Server med en god, norsk skinkebiff, og du har et magert og mettende måltid.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk skinkebiff , à 150 g
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 14 stk finsnittet rødkål (ca. 400 g)
  • 100 g grønnkål
  • 1 ss olje til steking
  • 12 stk finsnittet purre
  • 2 ss rødvinseddik
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 stk appelsin
  • 25 g hakkede hasselnøtter
Vis næringsinnhold
Energi
311.0kcal
Fett
14.2g
Protein
36.9g
Karbohydrater
6.6g
Jern
3.0mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

 

1. Brun skinkebiff i en varm stekepanne med margarin, 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.

2. Skru ned varmen og etterstek biffene i 4-5 minutter. Ta dem ut og la dem hvile på en tallerken.

3. Skyll og tørk stekepannen. Fres rød- og grønnkål i stekepannen sammen med litt olje til kålen er så vidt myk, ca. 2 minutter. Ha i purre, hell over rødvinseddik og smak til med salt og pepper.

4. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Vend appelsinfileter inn i stekt kål rett før servering.

Anrett stekt kål på en tallerken, del skinkebiff i to og legg over på den varme kålsalaten. Dryss over hakkede hasselnøtter og server. 

 

Hvordan skjære appelsinfileter ut av en appelsin: Bruk en skarp liten kniv. Kutt av topp og bunn på appelsinen slik at den står støtt. Skjær av skallet fra topp mot bunn, få med deg det hvite på appelsinen også. Skjær ut appelsinfileter ved å føre kniven inn på hver side av hinnene.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.