Biffsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet!

Ingredienser

  • 300 g ytrefilet av storfe i strimler
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 12 stk grønn frisk asparges
  • 1 pk sukkererter ,à 200 g
  • 12 stk rødløk
  • 12 stk cocktailtomat
  • 120 g fetaost (3 % fett)
  • 1 stk avokado
  • 4 ss oljedressing
Vis næringsinnhold
Energi
458kcal
Fett
28.7g
Protein
49.7g
Karbohydrater
11.1g
Jern
4.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: Ytrefilet av storfe, salt, pepper, olje, cherrytomat, avokado,asparges, rødløk, sukkererter, olje-og eddikdressing og fetaost.

 

Slik gjør du:

1. Kok opp vann i en kjele, og ha i litt salt. Skrell asparges og ha dem i vannet sammen med sukkererter. Kok i 2-3 minutter, slå av kokevannet og avkjøl grønnsakene raskt i iskaldt vann. 

2. Rens løk, og skjær den i tynne skiver. Del cherrytomat i to og fetaost i terninger.

3. Skjær kjøttet i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Stek biffstrimlene i flere omganger i en varm panne med litt olje. Krydre med salt og pepper.

 

Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha den mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke. 

4. Del avokado i to, ta ut steinen med en skje, og ta av skallet. Kutt opp i passe store biter. 


Anrett biffsalaten som du vil - på et stort serveringsfat eller legg opp en tallerken til hver porsjon. Ha over dressing rett før servering.

Du kan også lage en hjemmelaget dressing av det du måtte ha av oljer og eddik. Bland for eksempel 4 ts ekstra virgin olivenolje, 1/2 ts sennep og 2 ts hvitvinseddik eller annen type eddik  godt sammen, og smak til med salt og pepper. Vær oppmerksom på mengden i forhold til kaloriinnholdet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.