Biffsalat med korn og sesamolje

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Med mørt, norsk biffkjøtt, matkorn, cottage cheese og crispy grønnsaker har du et spennende, sunt og supergodt måltid.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe eller mørbrad i biffer, à 150 g
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g matkorn
  • 250 g cottage cheese
  • 1 pose ruccula
  • 12 stk rødløk i skiver
  • 12 stk agurk i små terninger
  • 2 ts sesamolje
  • saften av 12 stk lime
Vis næringsinnhold
Energi
471.5kcal
Fett
14.1g
Protein
47.5g
Karbohydrater
35.3g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.

2. Kok matkorn i en kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter.

3. Hell cottage cheese i et dørslag, slik at væsken renner av.

4. Stek biffene på sterk varme i en panne med margarin til det begynner å piple opp kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium stekt. La dem hvile litt før du skjærer biffene i tykke skiver.

5. Bland salat med rødløk i skiver, agurk, sesamolje og limesaft.

6. Hell av kokevannet på matkornene, avkjøl dem litt. Vend dem sammen med salaten.

Fordel salaten på tallerkener, ha på en skje med cottage cheese og legg på biffskivene. 

 

Frisk og sprø salat? Legg salatbladene i kaldt vann. Ha gjerne noen isbiter i vannet også. Jo kaldere vann du har, jo bedre blir resultatet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.