Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Supersunn burger

Supersunn burger

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. grove hamburgerbrød eller grove rundstykker
  • 1 skive rød paprika
  • 150 g ruccula
  • 50 g frisk spinat
  • 4 ss cottage cheese
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 340 kcal
Fett 12.1 g
Protein 28.5 g
Karbohydrater 27.6 g
Jern 3.5 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mange assosierer hamburger med mange kalorier og mye fett. Dette er uten tvil feil. Hvis man bytter de fete ostene, de fete dressingene og det fine hamburgerbrød med sunnere varianter så blir hamburgermåltidet sunt. Her er et kjempegodt alternativ for deg som vil ha en sunn hamburger.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. grove hamburgerbrød eller grove rundstykker
  • 1 skive rød paprika
  • 150 g ruccula
  • 50 g frisk spinat
  • 4 ss cottage cheese
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 340 kcal
Fett 12.1 g
Protein 28.5 g
Karbohydrater 27.6 g
Jern 3.5 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 03:32:14