Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kveite med lime, løk og kapers

Kveite med lime, løk og kapers

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss kapers
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kveite er en fantastisk smakfull og delikat fisk, hvit og fast i kjøttet. Baker du den på bakepapir i stekeovnen tar du vare på alle de gode smakene, og frigjør plass på komfyren til å forberede tilbehøret. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss kapers
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Legg fisken på bakepapir i en langpanne eller ildfast form. Dryss over salt og hvit pepper, og drypp over noen dråper olivenolje. Sett formen inn midt i ovnen på 180 grader og bak fisken i 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
  2. Bland soyasaus, buljong og hvitvin i en kjele og la det koke inn til det halve.
  3. Rens aspargesbønner og forvell dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet og hold dem varme.
  4. Varm olje i en liten kjele og ha i rødløk, hvitløk, kapers, limesaft og persille og fres alt i 30 sekunder.
  5. Legg aspargesbønner og fiskestykker på tallerken eller fat, og fordel rødløkblandingen og olivenoljen på toppen av fisken. Ha 1-2 ss saus rundt fisken og server resten ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 29.04.2024 18:37:52