Du store verden - for noen pannekaker!

Pannekaker er mye mer enn lettvintmat og underlag for blåbærtrut. Over hele verden finner du varianter av den gode pannkaka. Vi nevner gjerner amerikanske hotcakes, russiske blinis, kinesiske vårruller og franske crêpes som kanskje er de mest kjente.

Pannekaker finnes over hele kloden – fra tykke, bastante middagspannekaker til kaker så tynne at du nesten kan se igjennom dem. Forrett, hovedrett eller dessert – mel, melk og egg er hovedingrediensene i røren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerøren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.

Bruk gjerne grovt mel
Ellers kan vi gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær – mulighetene er grenseløse i dobbel forstand. Pannekaker er også en fin mulighet til å sette spiss på restemat og de appellerer til oppfinnsomhet.

Variert servering
Og serveringen behøver så menn ikke være kjedelig. Foruten å servere dem én og én som “rulader” eller brettet som kvartsirkler kan de legges oppå hverandre i ønskede stabler og skjæres gjennom i stykker på bløtkakevis. Vi behøver jo ikke å overdrive i forsøk på å nå de store høyder. Tilpass høyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til å skjære gjennom lekkeriene.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.