Kosemat med middelhavssmak

Spekemat og rømmegrøt er norsk tradisjon. Spekemat med ferskpoteter, rømme, nykål, eggerøre, flatbrød og godt smør er norsk sommer! Men i middelhavslandene er det også spekeskinker og de spises gjerne på en litt annen måte. Her er forslag til kosemat inspirert av middelhavslandene til for eksempel klubb, til romantisk kveld eller til venninnebesøk.

Middelhavskosten er ofte preget av et mangfold i råvarer, smaker og tilbehør. Her har du noen tilbehør som kan brukes på mange forskjellige måter. Nydelig til spekemat eller grillmat, med godt brød sammen et glass vin i steden for chips/nøtter, i sandwicher, til oster, tapasretter, kanapeer eller kanskje på en litt annerledes lunsjbuffet?

Noe av dette kan du gjerne lage opp i litt større mengder enn det du trenger akkurat til dagen du lager det for, for det tåler godt å stå litt i kjøleskap. Med alle deres bruksområder kan du enkelt nyte late dager eller kalle frem den gode feriefølelsen. 

Spekeskinke (ca 150 g per pers)

Brie (ca 100 g per pers)

Jordbær (hvis du får tak i )

Asparges

Tapenade

Rød pesto

Hummus

Aïoli

Godt brød

Oppskriftene finner du under. 

Ønsker du noe søtt til osten utover, eller isteden for jordbær så er Fiken eller mangokompott/chutney gode tips.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.