Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rype i fløtesaus

Rype i fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gryteklar rype
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sherry eller portvin
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Russike erter:

  • 1 pk russiske erter

Fløtesaus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl viltkraft eller fond
  • 8 stk. einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stilk frisk timian
  • 10 stk. sort hel pepper
  • 3 skiver brunost
  • 1 ss rørt tyttebær tyttebærsyltetøy eller ripsgele
  • 20 g blåmuggost eller roquefort
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Rosenkål:

  • 400 g rosenkål
  • 2 ss smør

Rørte tyttebær:

  • 200 g tyttebær
  • 100 g sukker gjerne Dermera sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Erkenorsk og tradisjonsrikt i bøtter og spann. Ryper er fantastisk mat som smaker av norsk natur. Servert med rosenkål, russiske erter, fløtesaus og nyrørte tyttebær, blir dette et festmåltid!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gryteklar rype
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sherry eller portvin
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Russike erter:

  • 1 pk russiske erter

Fløtesaus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl viltkraft eller fond
  • 8 stk. einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stilk frisk timian
  • 10 stk. sort hel pepper
  • 3 skiver brunost
  • 1 ss rørt tyttebær tyttebærsyltetøy eller ripsgele
  • 20 g blåmuggost eller roquefort
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Rosenkål:

  • 400 g rosenkål
  • 2 ss smør

Rørte tyttebær:

  • 200 g tyttebær
  • 100 g sukker gjerne Dermera sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koketiden kan variere veldig fra rype til rype. En måte å sjekke om de er ferdige på er å kjenne etter med en tommelfingernegl ved brystbenet. Slipper kjøttet brystbeinet ved et lett trykk kan du ta opp den aktuelle rypa fra gryta. Kok rypene videre til alle er ferdige. Ta rypene ut av gryta og la dem hvile i minst 15 min.
Ønsker du en spissere smak på sausen, kan noe av innmaten fra rypene være med i kokeprosessen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 17:33:46