Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortegryte

Hjortegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g grytekjøtt av hjort
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stk. løk
  • 300 g aromasopp
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 8 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % , matfløte eller seterrømme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig, klassisk viltgryte med masse smak passer til både en uformell vennemiddag og til familiemiddag med storfamilien. Tyttebær og gode poteter er tradisjonelt følge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g grytekjøtt av hjort
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stk. løk
  • 300 g aromasopp
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 8 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % , matfløte eller seterrømme

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter og tyttebær.

2-3 skiver geitost smaker godt i sausen. Mange vil nok også ha grønnsaker som rosenkål, gulrot, aspargesbønner eller brokkoli.

Du kan bruke lettrømme i sausen, men den har lett for å sprekke når den varmes opp. Da blir sausen litt hvitprikkete, men like god på smak.

Andre typer viltkjøtt som rådyr, elg og reinsdyr passer også godt i denne gryten. Litt bacon eller lettsaltet sideflesk i gryten passer godt, og er en god variasjon.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 09:45:06