Plankebiff av elg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Plankebiff av elg lages i utgangspunktet av en stor biff som stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter. Vi har laget en variant av denne og serverer plankebiffen med bakt potet.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 stk bakepotet
  • 100 g kryddersmør

trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Slik gjør du

1. Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 °C i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).

 2. Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.

 3. Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt. 

 4. Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en salat.

 

Du kan også bruke ytrefilet av hjort.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.