Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Charcuterie med reinsdyr

Spekemat av rein

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss finhakkede friske urter
  • 200 g små potet
  • 400 g assortert utvalg av speket eller tørket reinsdyrkjøtt
  • 300 g assortert utvalg av brød
  • 400 g assortert utvalg av vellagret ost
  • 200 g assortert frisk og tørket frukt
  • 100 g assorterte bær som tyttebær og multer
  • 100 g assortert sopp
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag et charcuterie med spekemat av reinsdyr som bugner av gode, tradisjonelle smaker. Tilbehør som diverse oster, multesalsa og tyttebærrømme slår aldri feil - og bruk gjerne det du har av høstens råvarer. Spekemat er alltid godt og passer de fleste anledninger. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss finhakkede friske urter
  • 200 g små potet
  • 400 g assortert utvalg av speket eller tørket reinsdyrkjøtt
  • 300 g assortert utvalg av brød
  • 400 g assortert utvalg av vellagret ost
  • 200 g assortert frisk og tørket frukt
  • 100 g assorterte bær som tyttebær og multer
  • 100 g assortert sopp

Slik gjør du

Såkalte charchuterie-boards skal se innbydende og lekre ut, og det skal ofte være overdådig. Et charcuterie brett er litt som klassiske skinke- eller ostefatet tatt til nye høyder, og det er masse rom for å leke seg og ta litt av. 

Det å bruke tradisjonelle smaker som multer, tyttebær og einebær er et godt utgangspunkt når man legger opp et charcuterie med spekemat av rein.

Prøv deg frem med råvarer som du selv liker. Chili gir et ekstra kick til ostene og kjøttet. Frukt som eple og pære gir et søtere preg til brettet. 

  1. Kok små poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og ha på litt god olivenolje og finhakkede urter. Krydre med salt og pepper.
  2. Skjær de ulike spekemat-produktene i skiver og legg over på et stort serveringsbrett eller en fjøl. Skjær de gjerne på ulike måter slik at det blir variasjon på brettet.
  3. Kutt ost og frukt i ulike i biter og legg dem på brettet. Variér gjerne størrelse og fasong på bitene. 
  4. Sett fram små skåler med forskjellig tilbehør som for eksempel stekt sopp, tyttebærrømme, multechutney, plommechutney eller multesalsa.
  5. Legg på skiver av godt brød, kjeks, flatbrød og lomper. 
  6. Pynt med bær, nøtter, grønnsaker og friske urter. 

Blir det noe spekemat til overs? Ta vare på maten, pakk oster og spekemat inn hver for seg, alternativt dekk til hele fatet - men husk da at kjeks ofte ikke holder seg sprø i kjøleskap. Kanskje blir du sugen på litt kveldssnacks! 

Les mer om charcuterie og hvordan man legger det opp.

Charcuterie med reinsdyr

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 08:14:51