Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge
  • 500 g fersk kantarell , eller 250 g forvellede/hermetiserte
  • 1 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne, tynne skiver av røkt reinsdyrhjerte servert med en kremet kantarellsuppe. Dette er en rett som egner seg like godt til et varmende kosemåltid ved peisilden på hytta, som til en lekker forrett til høstens store vennelag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge
  • 500 g fersk kantarell , eller 250 g forvellede/hermetiserte
  • 1 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisert sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne.

Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme.

2. Ha smøret i kjelen og fres løk og hvitløk 2-3 minutter. Tilsett kantareller og fres videre i noen minutter. Ha i timian og hvitvin og la hvitvinen koke inn til det halve. 

3. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper. 

4. Skjær reinsdyrhjertet i løvtynne skiver.

5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og pynt med litt timian. Server med en gang med skiver av reinsdyrhjerte ved siden av.

Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 10:42:01