Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakssuppe fra Toscana

Grønnsaksuppe fra Toscana

Ingredienser

porsjoner
  • 5 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket salvie
  • 250 g grønnkål
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g parmesan
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er det italienske navnet på denne toscanske grønnsakssuppen, som tradisjonelt lages med daggammelt brød. Vi har lagt brødet på toppen isteden, og gratinert suppen med litt god ost.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket salvie
  • 250 g grønnkål
  • 4 skiver brød
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

  1. Skjær løk, gulrot og stilkselleri i terninger. Varm snaut halvparten av oljen i en stor kjele og fres grønnsaker og hvitløk til det er mykt og blankt.
  2. Tilsett tomater, bønner og urter. Hell på vann og buljongterninger. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  4. Skjær vekk de groveste stilkene på grønnkålen og skjær den i 2 cm brede strimler. Ha grønnkålen i suppen og kok opp. Tilsett litt mer vann om suppen er veldig tykk.
  5. Rist brødskivene og legg dem på toppen av suppen som et lokk. Dryss over rødløk i ringer og revet parmesan. Drypp over resten av oljen. Plasser kjelen midt i ovnen i 10-15 minutter, til brødet er sprøtt på overflaten og løk og ost er gyllen.
  6. Server suppen rykende varm.
Ønsker du å gjøre suppen vegansk, kan du bruke et vegetarisk alternativ for parmesan eller bare servere ristet brød ved siden av suppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 15:04:38