Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med posjert egg og asparges

Pizza med posjert egg og asparges

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 1,5 dl lunkent vann
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Posjert egg:

  • 4 stk. egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt

Pizzatopping:

  • 2 dl revet hvitost
  • 10 stk. frisk grønn asparges
  • 4 stk. egg
  • 2 dl hollandaisesaus
  • 4 stilker frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Vil du ha en ny og spennende topping - prøv pizza med posjert egg, asparges og hollandaise!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 1,5 dl lunkent vann
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Posjert egg:

  • 4 stk. egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt

Pizzatopping:

  • 2 dl revet hvitost
  • 10 stk. frisk grønn asparges
  • 4 stk. egg
  • 2 dl hollandaisesaus
  • 4 stilker frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Posjer egg. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
  3. Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen.

Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.

  1. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  2. Bruk en ferdig saus eller lag hollandaisen selv.
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to om du ønsker små pizza. Hvis ikke, kjevle hele deigen ut på en melet overflate. 
  5. Forstek bunnen(e) på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll, og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. Pizzaenbunnen skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg. 
  6. Når bunnen(e) er forstekt, legg på fyll. Dryss på revet ost, legg på frisk grønn asparges og noen stilker frisk timian. 
  7. Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  8. Topp den grillede pizzaen med de posjerte eggene, hollandaisesaus,  nykvernet pepper og noen chiliflak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 14:35:39