Spekematpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En frisk og deilig spekematpai er en super rett du kan nyte i sommervarmen. Paien gjør seg utmerket som lunsj til vennegjengen eller på et flott tapasbord.  

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 300 g spekeskinke
  • 12 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk mozzarella , revet i biter
  • 6 stk hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk grønne oliven , delt i to
  • 12 pk ruccula

Paideig:

  • 125 g meierismør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel i en bolle, tilsett kaldt vann. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Forstek bunnen på 200 °C i ca. 15 minutter, bruk nederste rille. 
Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.
  1. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i den forstekte paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en  gyllen farge. La paien avkjøle litt.
  2. Anrett paien med spekemat, tomat, mozzarella, artiskokk, oliven og ruccula. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.