Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med jordskokk, linser og hasselnøtter

Kalkunfilet med jordskokk, linser og hasselnøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 750 g jordskokk
  • 200 g puylinser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss grovhakket frisk persille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Jordskokk er en gammel norsk kulturplante som ble utkonkurrert av poteten. Nå har den fått ny popularitet, og den milde, nøtteaktige smaken er nydelig sammen med helstekt kalkunfilet skåret i tynne skiver. Retten smaker like godt varm, som kald.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 750 g jordskokk
  • 200 g puylinser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss grovhakket frisk persille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Varm en stekepanne og legg i smør. Brun kalkunfileten på alle sider og legg den over i en ildfast form. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten. 
  2. Sett formen i stekeovnen ved 125 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 65 °C. ta fileten ut av ovnen og la den hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.
  3. Mens fileten steker, forbereder du tilbehøret: Rens jordskokk og skjær i tommelstore staver.
Tips: For å unngå misfarging, kan du legge jordskokkene i kaldt vann med litt sitronsaft eller eddik til alle er skrellet.
  1. Kok jordskokkene i lettsaltet vann i 6-7 minutter, til de er møre. Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann. 
  2. Kok linser etter anvisning på pakken, og ha laurbærblad og timian i kokevannet. Hell av kokevannet og avkjøl.
Tips: Du kan fint bruke andre linser også. Fordelen med puylinsene er at de ikke trenger bløtlegging, og koketiden er kort. Bare pass på at du skyller linsene før koking.
  1. Mens linsene koker: rist hasselnøtter i en tørr stekepanne på middels varme til skallet løsner og de begynner å bli gylne. Fjern så mye av skallet som mulig og hakk nøttene grovt.
Tips: For fjerne skallet av de ferdigristede hasselnøttene kan du ha nøttene i en papirpose eller i et rent kjøkkenhåndkle og gni nøttene mot hverandre for å fjerne skallet.
  1. Bland de varme linsene med jordskokk og hakkede nøtter i en bolle. Bland inn rødvinseddik, olivenolje og persille. Smak til med salt og pepper.
  2. Skjær kalkunfileten i tynne skiver og legg dem på toppen av jordskokkene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 07:50:34