Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet hvit asparges og kokt egg

Grillet hvit asparges med kokt egg

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges
  • 4 stk. egg
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvit asparges gror under jorda, og mangler derfor farge. Den er rikere og søtere på smak enn den grønne, og har et tykt skall som må skrelles før bruk. Passer egentlig perfekt som en egen rett for seg selv, men også ypperlig som tilbehør til grillmat på sommeren. Kokt egg er den perfekte ledsageren. 

Hvit asparges er klassisk sommermat, og er aller best fra april til juli. Perfekt som en selvstendig rett, og nydelig både som forrett eller én av flere retter på en sommerlig buffet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges
  • 4 stk. egg
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.
  2. Kok opp vann og legg i eggene. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt.
  3. Skyll eggene raskt i kaldt vann etter koking, for å forhindre at eggene fortsetter å stivne. Hardkokte egg bør avkjøles i rennende vann like lenge som koketiden.
  4. Kok opp vann i en stor vid kasserolle. Tilsett 1 ss salt og 1 ts sukker per liter vann. Legg forsiktig i asparges og kok dem i 5 -10 minutter, avhengig av størrelse. bruk en liten spiss kniv for å sjekke om de er møre.
  5. Ta dem forsiktig ut av vannet og legg dem på litt kjøkkenpapir. Dette kan gjøres i god tid før serverig.
  6. Pensle aspargesene med olje og grill dem over direkte varme i et par minutter, til de har fått fin farge. Dryppover med olivenolje og krydre med flaksalt og grovkvernet pepper. Finhakk bladpersille og strø over aspargesene før servering
  7. Hvit asparges

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 23:45:18