Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt ostekake

Bakt ostekake

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kornmo kjeks
  • 150 g smeltet smør
  • 3 ss brunt sukker

Topping:

  • 100 g sjokolade
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 pk mini marshmallows

Fyll:

  • 675 g kremost naturell
  • 200 g finkornet sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang eventuelt 2ts vaniljesukker
  • 3 dl seterrømme
  • 3 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fløyelsmyk og kremet ostekake med sprø og deilig kjeksbunn, toppet med små marshmallows og sjokolade, kan det bli bedre? Neppe, men kaken blir minst like god om du heller ønsker å pynte den med friske bær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kornmo kjeks
  • 150 g smeltet smør
  • 3 ss brunt sukker

Topping:

  • 100 g sjokolade
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 pk mini marshmallows

Fyll:

  • 675 g kremost naturell
  • 200 g finkornet sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang eventuelt 2ts vaniljesukker
  • 3 dl seterrømme
  • 3 stk. egg

Slik gjør du

  1. Knus kjeks til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 °C i 10 minutter.
  2. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk kremost til den har en luftig og glatt konsistens. Pisk inn sukker litt etter litt på lav hastighet. Skrap ned langs kanten. Tilsett frø fra vaniljestang og rømme, bland alt godt sammen. Ha i ett og ett egg, og visp til alt er blandet.
  3. Hell ostemassen over i den stekte bunnen. Stek kaken på 180 °C i 50-60 minutter. Ostemassen skal være fast, men fortsatt litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i stekeovnen i ytterligere 30 minutter. Avkjøl kaken og sett den i kjøleskapet over natten (minst 4 timer).
  4. Brekk eller hakk sjokolade i små biter, og ha dem i en liten kjele sammen med kremfløte. Smelt sjokoladen på svak varme, se til at det ikke svir seg. Rør blandingen godt sammen og avkjøl. Ganachen stivner og blir tykkere om den settes kaldt.
  5. Ha marshmallows på toppen av ostekaken, bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marshmallowsen.
Har du ikke skibrenner/créme brûlée- brenner kan du sette kaken med marshmallows på øverste rille i en forvarmet stekeovn på 250 °C, bruk gjerne grillfunksjon, til marshmallowsen får en fin gyllen farge. Obs! Dette går raskt - se til at det ikke svir seg.
  1. Pynt med sjokoladeganache rundt kaken til slutt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 07:45:58