Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Belgiske vafler

Belgiske vafler

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (33)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk.
  2. Rør ut gjær i litt fingervarmt vann og bland det inn i melkeblandingen sammen med det meste av vannet.
  3. Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.
  4. La røren heve en time.
  5. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
  6. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør, og stek vaflene til de er gyllne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.

Server vaflene med friske bær og et dryss melis, frisk frukt, pisket krem, iskrem, hakkede nøtter eller sjokolade - mulighetene er mange!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 13:58:18