Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer

Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer

Ingredienser

porsjoner

Raspeballer:

  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Raspeballer:

  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss smør

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis du har en stor nok kjele kan du la raspeballene koke sammen med kjøttet de siste 30-40 minuttene. Ellers må du ta opp kjøttet mens raspeballene koker.

Server lettsaltet lammekjøtt med raspeballer og kålrotstappe. Litt sirup på raspeballene smaker godt.

Blir det raspeballer til overs, så kan de skjæres i skiver og varmes i stekepannen dagen etter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 23:18:39