Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommesaus

Plommesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss sennepsfrø
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fargerik, søt og syrlig plommesaus smaker perfekt til en saftig reinsdyrbiff, svin- eller lammefilet. Bruk gjerne norske plommer når de er i sesong! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss sennepsfrø
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Slik gjør du

  1. Del plommer i to, ta ut stein og skjær i båter.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med smør. Tilsett hvitløk, sukker, rødvinseddik, vann, soyasaus og krydder. Kok under omrøring i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett halvparten av plommene, sett på lokk og rør om av og til. Kok sausen på svak varme til plommene er myke og fruktsaften tykner. Sil og mos sausen gjennom et dørslag.
  4. Kok opp sausen. Ha i resten av plommene og kok dem knapt møre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 15:00:46