Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte poteter med sitron og timian

Ovnsbakte poteter med sitron og timian

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 10 båter hvitløk
  • 2 stk. sitron , delt i to
  • 0,25 potte frisk timian
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 4 ss flytende honning
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Her har vi bakt dem i selskap med hvitløk, timian og sitron, som dufter herlig og gir potetene ekstra god smak. Server som tilbehør til alle slags retter av kjøtt – hele året.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 10 båter hvitløk
  • 2 stk. sitron , delt i to
  • 0,25 potte frisk timian
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 4 ss flytende honning
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med hvitløk, sitron og timiankvister. Hell over olje og honning, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.

3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt sitronsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.  

Server potetene rykende varme rett fra formen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 23.04.2024 09:34:44