Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMESKIVER MED ROTGRØNNSAKER OG URTESMØR

Lammeskiver med rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Urtesmør:

  • 100 g smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper

Rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot i staver
  • 4 stk. persillerot i staver
  • 0,5 stk. sellerirot i staver
  • 1 stk. purre i 5 cm store biter
  • 2 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skiver av lammelår er saftig og mørt, og enkelt å lykkes med. Sammen med rotgrønnsaker og urtesmør er dette en lettlaget og smakfull middag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Urtesmør:

  • 100 g smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper

Rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot i staver
  • 4 stk. persillerot i staver
  • 0,5 stk. sellerirot i staver
  • 1 stk. purre i 5 cm store biter
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis du pisker opp smøret i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser før du blander inn urtene vil du få et luftigere smør som tåler mer varme.

 

Skal du kun steke en eller to lammeskiver kan du steke dem ferdig i stekepanna på middels varme, og la dem ettersteke i ca. 10 minutter.

 

Server lammeskiver med for eksempel kokte mandelpoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 23:23:33