Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam flatbiff med sellerirotpuré, tørket frukt og nøtter

Lam flatbiff med sellerirotpuré, tørket frukt og nøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 400 g potet

Sellerirotpuré:

  • 300 g sellerirot
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør

Nøtter og tørket frukt:

  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g tørket aprikos
  • 3 ss smør
  • 50 g rosiner
  • 1 dl IPA øl
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en rett som virkelig gjør susen ved middagsbordet. Enkle grep og kjapt, godt og smakfullt resultat. Nøtter og tørket frukt «krydret» med IPA-øl gir en liten touch av julekrydderier til ganen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 400 g potet

Sellerirotpuré:

  • 300 g sellerirot
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør

Nøtter og tørket frukt:

  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g tørket aprikos
  • 3 ss smør
  • 50 g rosiner
  • 1 dl IPA øl
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Skrell sellerirot, skjær den i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør selleri, fløte og smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
  4. Grovhakk valnøtter og tørket aprikos, bland med rosiner. Stek dette i en varm stekepanne med smør. Tilsett øl og kok inn til fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server lam flatbiff med sellerirotpuré, nøtter og tørket frukt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 23:17:07