Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. nypotet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Skjær potetene i tynne skiver nesten helt igjennom, strø på krydder og la de godgjøre seg i stekeovnen mens du lager resten av middagen. Supert tilbehør til alle typer stekt kjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. nypotet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.
  1. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. 
  2. Sett potetene midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 40 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på potetene.
For ekstra smak kan du legge revet ost på toppen når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden. Du kan også toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Potet du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2024 01:32:06