Ukemeny uke 6/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNN GRØNNSAKSUPPE MED POSJERT EGG OG RISONI

En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllinglår med cherrytomater. På denne måten får du brukt opp så mye som mulig av råvarene du har kjøpt inn.

KYLLINGLÅR MED CHERRYTOMATER

Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Grønn grønnsaksuppe med posjert egg (se over). PS: I dag bør du også lage eltefri pizzadeig til i morgen.

ELTEFRI PIZZA MED REINSDYRSKAV, GRANATEPLE OG SPINAT

Denne pizzaen krever litt planlegging, siden deigen bør lages kvelden før pizzaen skal på bordet. Men det er lite arbeid for å lage selve pizzaen. Resultatet er en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, syrlig granateple og frisk spinat. Nam!

STEKT LAKS MED KOKOSRIS

Rød fisk, og særlig laks, er hverdagsmat for mange. Det er raskt å lage og lett å like. Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

NACHOS

Dette er skikkelig digg! En fantastisk deilig rett å be venner på, eller rett og slett en rett du kan hygge deg med helt alene.

CEVICHE AV SKREI

Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, det finnes i mange ulike varianter. Her er en enkel og klassisk ceviche av skrei. Husk at skrei eller torsk som skal brukes til ceviche må dypfryses i et døgn før den brukes.

SKINKESTEK I LEIRGRYTE

Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. De deilige rotgrønnsakene får masse deilig smak av sjyen de kokes i. 

UKENS DESSERT

FIRKLØVERKAKE

En saftig og god sjokoladekake er noe alle liker! Lag en deilig firkløverkake med luftig sjokoladeglasur, så kan du servere den til mor på morsdagen. 

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

FINNBIFF

Finnbiff er tradisjonsmat. Her lager vi en god gryte servert med potetmos. Her skal du steke og koke ting samtidig, så det kan være greit å se gjennom oppskriften før du starter, slik at du har kontroll. Det går også an å koke litt brokkoli ved siden av, hvis du vil. Du kan godt ha litt friske urter som timian oppå.

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.