PASTA MED RATATOUILLE
Det tar litt tid å lage en ordentlig ratatouille, men når duften av hvitløk, urter og grønnsaker brer seg i huset vet du at det var vel anvendt tid. Nykokt pasta med ratatouille er en nydelig vegetarisk middag som de aller fleste vi like.
ALT I EN FORM
Enklere kan det knapt gjøres å lage middag fra bunnen! Bland alle ingrediensene i samme form, sett formen i ovnen og la resten gå av seg selv mens du gjør noe helt annet.
BROKKOLI- OG ERTESUPPE MED TORSK
Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på.
LETTSALTET LAMMEKJØTT MED RASPEBALLER
Salt lammekjøtt med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.
FERSKE VÅRRULLER MED SUOVAS
Med fargerike beter får du enkelt en frisk og crispy betesalat, som passer utrolig godt til det røkte suovas-kjøttet. Souvas er skavet og røkt reinsdyrkjøtt, men du kan fint bruke vanlig reinsdyrskav i denne oppskriften. Rispapirrullene blir like gode!
BIFFSNADDER
Biffsnadder er en god, gammel klassiker som nok aldri vil gå av moten. Bearnaisesaus fra pose eller laget fra bunnen av, det blir opp til deg.
LEIRGRYTEBAKTE KYLLINGLÅR
Finn frem leirgryten og la kyllinglårene stå og godgjøre seg lenge i ovnen sammen med urter og grønnsaker. På denne måten lager middagen seg selv. Husk å legge leirgryten i kaldt vann 1 time før steking. Deretter settes retten inn i kald ovn.
UKENS DESSERT
CREMA CATALANA MED KANEL
Crema Catalana er en herlig spansk dessert som minner om karamellpudding. Denne har et hint av kanel. Perfekt dessert i appelsinsesongen!
UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT
BROWNIE-COOKIES
Har du lyst på både cookies og brownies? Da er disse seige og gode sjokoladecookiesene perfekt! Oppbevar dem i en krukke, så har du gode og hjemmelagde cookies i skapet. Oppskriften gir ca. 12 cookies.
Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.