Ukemeny uke 51/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

VEGISTERKAKER

RØKT KOLJE MED EGGESMØR

Kjært barn har ofte flere navn, og kolja har det. Den kalles også hyse. I røkt form fremstår kolja med tiltalende konsistens og elegant røyksmak. Sammen med gulrotstuing og eggesmør er dette en tradisjonell matrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap.

MEDISTERPØLSE MED BYGGRIS, SVISKER OG SPINAT

Stekt medisterpølse med byggris og spinat er en kjempegod førjulsrett du kan få på bordet i løpet av bare 20 minutter. Ganske praktisk nå i en travel førjulstid. 

RASK KALKUNGRYTE

Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. En varmende og god rett som passe i et enkelt vennelag. Får du ikke tak i kalkunfilet kan du også bruke kyllingfilet.

SKALLDYRPASTA

Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt. 

PULLED PORK MED JULERUB

Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.

PINNEKJØTT MED ROTMOS

Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Husk å legge pinnekjøttet til utvanning i tide. Vi anbefaler 30 timers utvanning av pinnekjøtt for at det ikke skal bli for salt.

UKENS DESSERT

RISKREM

Spenningen rundt bordet julaften; hvem finner mandelen i riskremen? Riskrem servert på tradisjonelt vis med rød saus er en veldig god dessert, og et høydepunkt for mange på julaften.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

RISGRØT

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Bruk en stor kjele til å koke grøten. Det som er viktig her er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Det finnes ulike typer grøtris i butikken, med ulik koketid. Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid. Bruk avkjølt risgrøt for å lage riskrem.

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.